Overlijden

Hier vindt u praktische tips voor uw bedrijfsvoering en communicatie om uw werknemer zo snel mogelijk goed te kunnen ondersteunen na het overlijden van diens partner.

Tips voor uw organisatie:


 1. 1
  Verspreiding checklist

  U kunt de de checklist toevoegen aan uw informatie over overlijden, bijvoorbeeld op intranet, of als bijlage bij een brief, of als print bij de bedrijfsarts.

 2. 2
  Hulp bij administratie en belasting

  Er zijn voor medewerkers tal van voorzieningen waar ze hulp kunnen krijgen om een overzicht te maken van hun inkomsten en uitgaven. Ook zijn er diverse partijen die hulp bieden bij belastingaangiftes. Zeker als de overleden partner altijd de financiën deed, is het de moeite waard om hulp in te schakelen.

 3. 3
  Contactpersoon (nabestaanden)pensioen

  Door kenbaar te maken bij wie medewerkers terecht kunnen met vragen over het (nabestaanden)pensioen, is de kans groter dat mensen met vragen geholpen worden. Diegene hoeft niet tot in detail alles te weten, maar kan samen met de medewerker het antwoord uitzoeken.

  Lees meer

  Pensioen wordt als een ingewikkeld onderwerp gezien. Men verdiept zich er daardoor niet graag in. Dit geldt waarschijnlijk ook voor degene bij uw organisatie die uw pensioenregeling in de portefeuille heeft. Zorg evenwel voor een zekere basiskennis bij diegene en, belangrijker, dat diegene weet wie te raadplegen bij vragen. Laat de medewerker niet zelf bellen met de pensioenuitvoerder, omdat het antwoord waarschijnlijk nog steeds erg moeilijk is. Een financieel planner kan uitkomst bieden.

  Het is belangrijk dat mensen weten bij wie ze terecht kunnen in de organisatie met vragen over (nabestaanden)pensioen. Dit is prettig als de nabestaande snel inzicht in de nieuwe financiële situatie wil hebben. Maar ook voor diegenen die preventief met dit onderwerp aan de slag willen gaan.

  Lees minder


Meer informatie:
 • Koopt uw werknemer een huis samen met een partner? Een goed moment om na te denken of het huis nog wel betaalbaar is na overlijden van een van beiden
 • Krijgt uw werknemer een kind? Hoe blijft hij of zij achter bij overlijden van uw werknemer
Bewaar deze informatie
download als pdf
Deel deze informatie met anderen:
werken
Hoe laat ik mijn partner achter?

Deze laagdrempelige pensioentool helpt uw werknemers, jong en oud, met de zorg voor hun naasten bij overlijden.

Mijn medewerker vraagt om een lening. Zal ik dat verstrekken?
wegwijzer
Wegwijzer

Met de wegwijzer helpt u uw werknemers de weg te vinden naar de juiste instanties voor hulp bij schulden of geldproblemen.

Bekijk de wegwijzer
© 2019 Financieel gezonde werknemers  -  Contact  -  Disclaimer  -  Persoonlijke cookie instellingen