Ontslag

Om uw werknemer direct te kunnen helpen bij ontslag is het raadzaam om een en ander vooraf te regelen. In deze lijst vindt u concrete tips.

Tips voor uw organisatie:


 1. 1
  Ontslagbeleid

  Het is handig om beleid te ontwikkelen voor hetgeen u werknemers kunt bieden bij ontslag. U kunt dit dan ook bekendmaken, eventueel tezamen met de checklist, via bijvoorbeeld intranet. En personeel weet op den duur wat ze mogen verwachten bij een eventueel ontslag.

 2. 2
  Contact met financieel dienstverlener

  Door alvast contact te leggen met een financieel adviseur of dienstverlener of in ieder geval te weten naar wie u kunt doorverwijzen, kunt u uw werknemer snel helpen. Sommige werkgevers betalen (een deel van) de kosten van het advies. Overweeg of u dit ook wilt doen.


Meer informatie:
 • Een financiële gezondheidscheck kan voor alle medewerkers interessant zijn. Onder meer het Nibud en financieel planners bieden dit aan
 • Ook bij indiensttreding is het verstandig om uw werknemer te ondersteunen bij diens financiën, waaronder pensioen. Lees hier hoe
Bewaar deze informatie
download als pdf
Deel deze informatie met anderen:
werken
Doorsparen voor pensioen?

Vervalt de pensioenopbouw en het recht op nabestaandenpensioen? Kan uw ex-werknemer doorsparen in uw regeling? Deze checklist helpt uw werknemer.

Lees meer
Gesprekstips
Tips om een gesprek te starten
© 2019 Financieel gezonde werknemers  -  Contact  -  Disclaimer  -  Persoonlijke cookie instellingen