Overzicht checklists

Checklists kunt u plaatsen op uw intranet, uitprinten en tijdens een persoonlijk gesprek aanbieden of op een toegankelijke plek presenteren.  Op deze pagina vindt u alle checklists van deze website terug.  

 1. 1
  Checklist 'Geldzaken bij ziekte en arbeidsongeschiktheid'

  Is uw werknemer langdurig ziek? Deze checklist geeft aan aan welke financiële zaken uw werknemer dan moet denken.

 2. 2
  Checklist 'Hulp bij geldzorgen'

  Heeft uw medewerker even geen overzicht in zijn of haar geldzaken? Deze checklist geeft inzicht in waar je moet zijn voor hulp bij geldzorgen. 

 3. 3
  Checklist 'Geldzaken bij ontslag'

  De checklist gaat in op mogelijke financiële gevolgen van ontslag en op zaken die de werknemer nu zelf moet regelen.

 4. 4
  Checklist 'Een kind krijgen en geldzaken'

  Wordt uw werknemer moeder of vader? Dat betekent een grote verandering van de huishoudfinanciën. De checklist geeft tips over geldzaken bij gezinsuitbreiding, van het recht op toeslag en verlof tot het opbouwen van een spaarpotje.

 5. 5
  Checklist 'Geldzaken bij samenwonen of trouwen'

  Gaat uw werknemer samenwonen of trouwen? Naast een felicitatie is het ook een goed moment om hem of haar een checklist aan te bieden. Door de zaken op deze checklist na te lopen, voorkomt uw medewerker dat hij of zij belangrijke zaken niet regelt. Zodat uw werknemer niet onmiddellijk in geldzorgen komt bij bijvoorbeeld overlijden of scheiden.

 6. 6
  Checklist 'Geldzaken bij een scheiding'

  Gaat uw werknemer scheiden of uit elkaar? Help haar of hem met  deze checklist om de financiën opnieuw goed te organiseren. 

 7. 7
  Checklist 'Geldzaken bij overlijden partner'

  Is de partner van uw medewerker overleden? Deze checklist gaat in op zaken die de nabestaande moet regelen op het gebied van financiën. Om de geldzorgen op een dergelijk moment zoveel mogelijk te beperken, is het overigens verstandig om al bij samenwonen en trouwen de financiën bij overlijden zo goed mogelijk te regelen.

 8. 8
  Checklist 'Geldzaken op orde'

  Moet uw werknemer een nieuwe start maken met zijn of haar huishoudboekje? Of wil hij of zij tips om de geldzaken op orde te krijgen? Deze checklist bevat tips.

 9. 9
  Checklist 'Huren of kopen'

  Deze checklist helpt uw medewerker om een keuze te maken voor een huurhuis of koophuis.

 10. 10
  Checklist 'Hypotheken'

  De checklist is het meest interessant als uw medewerker nog geen hypotheek heeft afgesloten.

 11. 11
  Checklist 'Uw medewerker wordt 18 jaar'

  De18e verjaardag is een belangrijke mijlpaal. Uw werknemer is voortaan zelf verantwoordelijk voor zijn of haar geldzaken. Deze checklist kan inzicht geven waar hij/zij op moet letten.  

 12. 12
  Flyer loonbeslag

  Krijgt u een verzoek tot loonbeslag? U kunt uw medewerker deze flyer overhandigen of toesturen. De flyer vertelt uw werknemer wanneer hij of zij welke actie moet ondernemen, wat een loonbeslag is en dat u als werkgever verplicht bent om daaraan mee te werken.

Deel deze informatie met anderen:
© 2019 Financieel gezonde werknemers  -  Contact  -  Disclaimer  -  Persoonlijke cookie instellingen